(12/15) 第122回たおやかプログラムセミナーを開催します

第122回たおやかプログラムセミナーを開催します

第122回たおやかプログラムセミナーを開催いたします。
参加無料・事前登録不要です。ぜひご参加下さい。

■タイトル:Facing the New Challenges of Coastal Engineering in Chile
■講師:Dr. Patricio Winckler (Associate Professor at Universidad de Valparaíso in Chile)
■日時:2017年12月15日(金)15:00~16:20
■会場:広島大学国際協力研究科1階大会議室
■コーディネーター:李 漢洙(大学院国際協力研究科・准教授)
■言語:英語

The coastal zone is one of the most dynamic environments on the planet, where meteorological, geological and oceanic agents interact in different magnitudes and spatiotemporal scales. In a context of climate change and in a country marked by major earthquakes and tsunamis, the knowledge of these agents is of fundamental importance to safeguard the security of human settlements, reduce the impacts of coastal works and guarantee port operations and development of the industry. Through local examples, the talk will focus on understanding the challenges in quantifying threats and defining coastal infrastructure adaptation strategies to tsunamis, storms and coastal erosion.